VOXTV: Goran Lesjak pobjednik najteže hrvatske treking utrke

Velebitske vrleti ugostile su sportaše avanturiste na desetom izdanju glavne i najteže treking utrke u Hrvatskoj. Gotovo 400 sudionika iz čitave države dva se dana natjecalo u disciplini, koja, uz izdržljivost, zahtijeva i sposobnost orijentacije u netaknutoj prirodi.
2003. godine upravo je na Velebitu održana prva treking utrka u Hrvatskoj koja od natjecatelja traži pronalazak različitih kontrolnih točaka u prirodi u određenom vremenskom periodu. Pritom se i za svladavanje najtežih prepreka koristi isključivo snaga vlastitih nogu. Dvije godine nakon prvog natjecanja razvila se i treking liga koja u svom sedmom izdanju ima čak 12 utrka, od onih otočkih poput Pašmana i Mljeta do planinskih kao što su ona na Medvednici ili crnogorskom Durmitoru. Velebitski treking bila je šesta utrka ove godine, a prošlogodišnji pobjednik, Samoborac Goran Lesjak i ove je godine bio najbolji. Za svladavanje dionice duge 100 kilometara, od Karlobaga do zaseoka Marasovići na ulazu u Nacionalni park Paklenica, trebalo mu je 17 sati i osam minuta.
Zadarski su predstavnici na Velebitu bili malobrojni. Nastupilo je svega njih desetak, a najuspješniji je bio Ivan Perić na šestom mjestu. Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Zagrepčanka Tadeja Krušec.
S obzirom na još jedno uspješno natjecanje, organizatori su najavili novi sastanak na istom mjestu i iduće godine.

Izvor: VOXtv / Autori: Milijan Ćustić / 25.06.2012

voxtv

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *