Jaska.hr: Goran Lesjak pobijedio na Sutjeska trekingu

11.08.2013. Na međunarodnoj treking utrci u Bosni i Hercegovini održanoj prije tjedan dana pobijedio je član Jastreb extreme teama Goran Lesjak

Protekli vikend održana je međunarodna treking utrka u Bosni i Hercegovini. Utrka je po prvi puta održana na području Nacionalnog parka Sutjeska, a na njoj je nastupio i član Jastreb extreme teama Goran Lesjak. Nakon pobjede na 100km Velebitskog trekinga Goran je ponovio uspjeh i na Sutjesci gdje je uvjerljivo pobijedio na utrci u dužini od 42km na zahtjevnom i teškom terenu, čime je još jednom dokazao da je trenutno najbolji i najspremniji treking, trail i planinski dugoprugaš.

Ova utrka Goranu je poslužila kao posljednja provjera pred najpoznatiju trail utrku na svijetu Ultra-Trail du Mt-Blanc, koja će se održati 30. kolovoza ove godine i gdje će Goran nastupiti kao član ovogodišnje hrvatske ekipe. Utrka Ultra-Trail du Mt Blanc je utrka koja prolazi kroz tri države: Francusku, Italiju i Švicarsku, te svojom duljinom od 168 kilometara predstavlja jednu od najtežih i najzahtjevnijih utrka koje postoje na svijetu. Svojim pobjedama na Velebitskom trekingu i Sutjeska treku, Goran Lesjak je potvrdio veliki stupanj fizičke i psihičke pripremljenosti te se od njega očekuju vrlo dobri rezultati i na ovoj utrci.

Izvor: Jaska.hr / 11. kolovoza 2013.

jaska

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *