Tu i tamo: Izvrstan rezultat Gorana Lesjaka na UTMB

Prošli vikend se u Chamonix-u, malom francuskom gradu u podnožju Mont blanc-a, najvišeg vrha europe održala nevjerojatna utrka – The North Face Ultra trail du Mont Blanc (UTMB).

Utrka koju mnogi gledaju kao neslužbeno svjetsko prvenstvo u ultra dugom trail trčanju duga je 168 kilometara sa 9600 metara uspona, a starta u Francuskoj, da bi se nastavila kroz Italiju i Švicarsku, te završila na istom mjestu u Francuskoj od kuda je startala. Na tisuće trkača želi sudjelovati na toj utrci, no samo se neki uspiju kvalificirati kroz seriju dugih i napornih utrka. Na toj utrci Hrvatska je među 2650 trkača iz cijelog svijeta imala sedmero svojih predstavnika: petoricu muškaraca i dvije žene. Svi naši trkači su uspjeli završiti ovu izuzetno napornu utrku, a među njima su fantastične rezultate postigli Goran Lesjak član jaskanskog kluba Jastreb extreme, koji je nakon pretrčanih 168 brdskih kilometara u nevjerojatnih 27 sati i 19 minuta završio utrku kao 45. među muškarcima, i Tadeja Krušec, koja se nakon 36 sata i 35 minuta plasirala kao 25. od žena. Lesjakov plasman je daleko najbolji od kako predstavnici Hrvatske nastupaju na toj utrci, i predstavlja povijesni moment za našu zajednicu trail i treking trkača.

Budući da se iduće godine namjerava vratiti na UTMB, možemo očekivati još takvih trenutaka i još bolju i veću promociju ovog jaskanskog sportaša.

Izvor: Portal Tu i tamo / Nedjelja, 08 Rujan 2013

tuitamo

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *