Inov8 Istra trek 2014

istra

Još jedan odličan i naporan vikend iza nas . Nakon napornog petka kada sam radio u vrtu do 20:30 i napada viroze jedva sam stigao pogledati kartu. U Boljun sam došao sa odličnom ekipom u autu rano u jutro. Više sam se bojao kako će tijelo u viroznom stanju reagirati na trku i kako ću trčati nego terena i karte.
Trka se odvijala u Boljunu, malom prekrasnom kaštelu, pravi bombončić od lokacije i ugođaja. Domaćini po običaju ljubazni i maksimalno organizirani, imam dojam da im to postaje rutina .
Kronometarski start je prošao bez stresa i vrlo brzo sam neposredno prije kt1 stigao Mauricija. Zajedno samo trčali i lijepo se družili do kt3. Nakon toga Mauricijo bira bolje varijante i gubim do kt5 desetak minuta u odnosu na Mauricija. Do kt 9 postupno ga stižem i u pokušaju borbe za prvo mjesto odlazim sa kontrole u krivom smjeru i borba za prvo mjesto je gotova. Otrčao sam niz brdo u krivom smjeru jedno 2km i mora se isto toliko vratiti. Samo zahvaljujući mojim trenutnim fizikalijama nitko me od ultraša nije sustigao. Do kraja sam otrčao lagano uz manje greške i došao drugi. Protiv Mauricija na njegovom terenu nisam imao šanse, pogotovo što se on duže vrijeme spremao za tu trku a ja sam vidio kartu večer prije bez nekog većeg proučavanja. Koliko sam bio neprecizan u orijentaciji govori da su Mauricijo i neki iza mene odradili 38km a ja 44km. Svaka čast i sve čestitke još jednom Mauriciju.
Svojom orijentacijom ne mogu biti posve zadovoljan ali svojim trčanjem pod virozom sam više nego zadovoljan jer unatoč teškim nogama od treninga trčanje mi je bilo lagano, bez mučenja.
Organizatori su ovaj puta još jednom nadmašili sami sebe. Odlična lokacija i ovaj puta sreća sa lijepim vremenom rezultirali su fenomenalnim ugođajem. Sama staza i pozicije kontrolnih točaka su bile za svaku pohvalu. Trčanje kroz tunele, slapove, kanjone potoka i rječica zbilja je bilo uzbudljivo i atraktivno. Trka je bila orijentacijski zahtjevna, sa puno mogućih varijanti, točno postavljenim kontrolama.
Jedino što mi je žao što sam morao doma isti dan jer je Boljun zbilja predivan a nisam se stigao podružiti dovoljno sa svim dragim ljudima koji su bili tamo ali doma je čekao jedan mali rođendan koji se ne propušta za ništa na svijetu .
Zahvaljujem se svim ljudima koji su pokrenuli i pridružili se akciji da mi pomognu u ovogodišnjim projektima ali o tome ću nešto više napisati tijekom tjedna.
Do viđenja na Medo Treku 27.4., trci koja je baš po mom ukusu što se staze tiče .

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *