Goran Lesjak rođen je 11.02.1974 godine u Zagrebu, a trčanjem se bavi od 1986. U početku je nastupao za AK Dinamo Zagreb, a od 2004 godine član je AK Sljemena, najznačajnijeg kluba vanstadionske atletike u Hrvatskoj.

Gimnaziju A.G.Matoš  u Samoboru završio je 1992 godine. Diplomirao je 1997 godine na PMF-u u Zagrebu, na profesorskom smjeru biologije i kemije. Zaposlen je u osnovnoj školi Odra, gdje postiže zapažene rezultate sa učenicima na županijskoj i državnoj razini natjecanja iz biologije.

Od 2001. godine u braku je sa Sonjom Lesjak,  doktoricom bioloških znanosti, koja je ujedno i  uspješna trkačica, višestruka reprezentativka i prvakinja Hrvatske u Orijentacijskom trčanju. Otac je troje djece starih 11, 8 i 5 godina.

Osim trčanjem ozbiljno se bavio visokogorskim planinarenjem i alpinizmom. Kao član PDS Velebita ispenjao je mnoge alpske vrhove (između ostalih i sam Mont Blanc – 4810 m), organizirao je i sudjelovao u radu mnogih planinarskih škola, a u sezoni 2000/01 obnašao je funkciju pročelnika Planinarskog odsjeka PDS Velebita.